Τασούλας: Ο Μπελογιάννης δεν αγωνίστηκε για τη δημοκρατία

Φωτιά στη Βουλή από μια ατάκα του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τασούλα για τον Νίκο Μπελογιάννη. Συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας υποστήριξε ότι η δράση του στελέχους του ΚΚΕ δεν ήταν αγώνας για τη δημοκρατία.

Αρχικά τόνισε ότι η παρουσία Τσίπρα στα εγκαίνια μουσείου Μπελογιάννη έγινε στο πλαίσιο αντιπερισπασμού της κυβέρνησης και προσέθεσε: «Ακούστηκε ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατός του ήταν  σκληρότατος. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι ενός πολύ σκληρού θανάτου που μπορεί κανείς να κρίνει να θεωρηθεί ότι  η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δημοκρατίας συνιστά πράξη δημοκρατίας. Αν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη (σ.σ. εννοεί το ΚΚΕ) στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν όχι απλώς να πω αυτά αλλά ούτε να τα σκεφτώ αυτά».

Όπως είναι λογικό η φράση αυτή δημιούργησε αναστάτωση στην Ολομέλεια, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά να τονίζει: «Δεν μπορείτε να είστε και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Εσείς συγκυβερνήσατε με το ΚΚΕ». Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί  ότι και εντός της ΝΔ υπήρξαν αντιδράσεις, καθώς μόλις ο κ. Τασούλας ολοκλήρωσε την ομιλία του αμέσως δίπλα του πήγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, με τους δύο να συνομιλούν για μερικά λεπτά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα