Τέλος στην ανεργία υπόσχεται το κόμμα της Α. Μέρκελ στην προεκλογική του εκστρατεία

Να βάλουν τέλος στην ανεργία, δεσμεύθηκαν σήμερα οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Α. Μέρκελ και υποσχέθηκαν περισσότερη αστυνόμευση, νέες κατοικίες και αυξημένη στήριξη για τις οικογένειες στο πρόγραμμά τους για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, στις οποίες η Μέρκελ θα επιδιώξει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

Με τη γερμανική οικονομία – τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη – να καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Merkel και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), μπορούν να διαβεβαιώσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν θα αυξήσουν τους φόρους και θα προχωρήσουν σε περισσότερες επενδύσεις.

Οι σύμμαχοι θέλουν πλήρη απασχόληση, την οποία προσδιορίζουν ως ποσοστό ανεργίας κάτω του 3%, έως το 2025 – συγκριτικά με 5,5% σήμερα. Τέτοια επίπεδα απασχόλησης δεν έχουν καταγραφεί στη Γερμανία από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

«Νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε η Merkel σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον ηγέτη της CSU Horst Seehofer για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα, στο οποίο οι συντηρητικοί έδωσαν τον τίτλο «Ευημερία και Ασφάλεια για Όλους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα