Σ.Λυκούδης: Σαφώς επηρεάζει τη θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών η στήριξη Δανέλλη στην κυβέρνηση

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης , μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να μην στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη σκιά της απόφασης Δανέλλη να στηρίξει την κυβέρνηση στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

“Σαφώς επηρεάζει η στήριξη Δανέλλη στην κυβέρνηση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.

Μιλώντας για την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη ο βουλευτής του Ποταμιού παρατήρησε ότι “όποιος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης στον παρόντα χρόνο και στο μέλλοντα”.

Ερωτηθείς για το αν θα διαγραφεί ο κ. Δανέλλης, ο Σπύρος Λυκούδης απάντησε ότι “δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, όταν ένας μη κυβερνητικός βουλευτής σε μια κορυφαία διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης περνάει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την ψήφο του, αυτομάτως επέρχεται μια ρήξη. Δεν είναι τιμωρία ή θυμός, είναι μονόδρομος εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να μην υπάρξει ρήξη, είναι προφανή αυτά τα πράγματα”.

Κληθείς να σχολιάσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε για όσους έχουν μια διαδρομή στο χώρο της Αριστεράς “απίστευτο σοκ τον εναγκαλισμό με τον Καμμένο” και συνέχισε λέγοντας:” δηλαδή από πού κι ως που και πως και γιατί κι αυτά τα αναθέματα τώρα στον Καμμένο και τι δουλειά είχαμε εμείς με αυτόν δεν αφαιρούν το στίγμα της τετραετίας”

Όσον αφορά, τέλος, τη δική του θέση ο κ. Λυκούδης είπε ότι “έχω την άποψη ότι το πολιτικό κλίμα με τις παρενέργειες του επηρεάζει το σύνολο της κατάστασης, από την πρώτη ώρα είπα, και δεν έχω μετακινηθεί καθόλου, ότι εγώ τη βρίσκω θετική αλλά εάν αυτή μου η θετική γνώμη μεταφραστεί σε ψήφο στη βουλή αυτό δεν μπορεί παρά να είναι συναρτημένο από το πώς θα έρθει, το χρόνο που θα έρθει, με το τι θα γίνεται κτλ.”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα