Σ. Λαζαρίδης: Η σαφήνεια στο χρέος «κλειδί» για τις επενδύσεις

Στις ωφέλειες της ελληνικής οικονομίας από μία ενδεχόμενη ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, εν όψει του 7ου Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξή του στο «THE STREET», το χρηματιστηριακό στέλεχος εκτίμησε ότι «η σαφήνεια θα καθησυχάσει τους διεθνείς επενδυτές και θα προσελκύσει νέες επενδύσεις».

«Σε μια αγορά, στην οποία το 65% ανήκει σε ξένους επενδυτές, πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε πρόσθετες επενδύσεις για την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας» ανέφερε, επιπλέον.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο «FOX BUSINESS», ο κ. Λαζαρίδης επιβεβαίωσε το σημαντικό ενδιαφέρον για επενδυτικές ευκαιρίες από το εξωτερικό.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η οικονομία στηρίζεται περισσότερο στον τουρισμό, γεγονός το οποίο δικαιολογεί το διεθνές ενδιαφέρον για το real estate.

Ερωτηθείς για τους αμερικανικούς δασμούς, ο ίδιος επεσήμανε ότι επηρεάζεται ένας περιορισμένος αριθμός εταιρειών, ενώ επεσήμανε ότι το ερώτημα είναι, αν αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών και κατά πόσο θα δημιουργήσει πίεση στην αξία των εμπλεκόμενων εταιρειών.

 

πηγή      ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα