Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, τουλάχιστον 58 νεκροί, καθώς και δεκάδες τραυματίες, είναι ο απολογισμός της νέας αεροπορικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες (16/3) το απόγευμα σε τζαμί στο Χαλέπι της Συρίας.
Συγκεκριμένα, την ώρα της επίθεσης στο τζαμί βρίσκονταν περί τα 300 άτομα, με τις αρχές να εκτιμούν ότι η επίθεση προήλθε από μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας.
Παράλληλα, τόνισαν ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, παρά τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία για να διασώσουν όσους έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες στη χώρα, παρά την κατάπαυση πυρός που έχει εφαρμοστεί στη χώρα, μέσω παρέμβασης της Τουρκίας και της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, από τον Μάρτιο του 2011, όταν και ξεκίνησε η πολυετής σύγκρουση στη χώρα, περισσότερα από 250.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατομμύρια πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σχετικά Νέα
Μήνυση στη Google από το Μεξικό για τον «κόλπο της Αμερικής»
Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου.
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.