Συρία: Επιτέθηκαν και σκότωσαν 7 εθελοντές διασώστες των White Helmets(Φώτο+Βίντεο)

Από συγκίνηση έκλαιγε ο Αμπού Κιφά όταν έσωσε τον περασμένο χρόνο ένα μωρό από τα ερείπια ενός βομβαρδισμένου σπιτιού στη Συρία.


Οι εικόνες του με τη μικρή Ουαχίντα στην αγκαλιά προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Αλλά ο τιμημένος με το εναλλακτικό Νόμπελ διασώστης είναι πλέον νεκρός.

Άγνωστοι επέδραμαν χθες τα χαράματα στα γραφεία της οργάνωσης αρωγής “White Helmets” στο Σαρμίν της επαρχίας Ιντλίμπ και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Κιφά κι άλλους έξι συναδέλφους του.

Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τα γραφεία της μετά την επίθεση. Οι σοροί των θυμάτων κείτονται μέσα σε μια λίμνη αίματος. Συνάδελφοί τους, που βρήκαν τα θύματα όταν πήγαν να αναλάβουν την πρωινή βάρδια, κλαίνε απαρηγόρητοι αδυνατώντας να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

«Εκτέλεσαν τους επτά διασώστες με σφαίρες στο κεφάλι», είπε ο Ράμι Αμπντέλ, επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές ποιοι κρύβονται πίσω από τη δειλή, αποτρόπαια επίθεση, αφού κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη. Στην επαρχία Ιντλίμπ δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον ισλαμιστικές εξτρεμιστικές ομάδες, αλλά δεν αποκλείεται τα κίνητρα του μακελειού να ήταν εγκληματικά, αφού οι δράστες έκλεψαν δύο μικρά λεωφορεία, ασυρμάτους, καθώς και το έμβλημα των White Helmets, που ήταν αναρτημένο στην είσοδο των γραφείων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα