Συνεδριάζει το  Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το Ελληνικό

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των αρχαιολόγων έξω από το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε για σήμερα στις 14:30 το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα του Ελληνικού.

Η εισαγωγή του θέματος έγινε ως: «Έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγ. Κοσμά», Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής». Δηλαδή, συνεχίζεται η συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου που κατέληξε σε διακοπή τα ξημερώματα και δεν εισάγεται, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, το θέμα της κήρυξης σε αρχαιολογικό χώρο όπως ζητά ο ΣΕΑ.

Σε λίγες ώρες θα γίνει γνωστό κατά πόσον το συμβούλιο θα εγκρίνει τη Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή όχι. Όπως λένε οι πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ανάμεσά τους και εκείνο να την εγκρίνει, αλλά με όρο να γίνει προσωρινή κήρυξη αρχαιοτήτων από την αρχαιολογική υπηρεσία με απλή υπουργική απόφαση. Κάτι που σημαίνει πως μέσα σε έξι μήνες πρέπει να συζητηθεί στο ΚΑΣ η κανονική κήρυξη του χώρου, αν μέχρι τότε δεν έχει γίνει κάποια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα γυρίσει ξανά το θέμα στην αρχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα