«Συνέχιση των επιχειρήσεων κατά των Κούρδων», προανήγγειλε ο Ερντογάν

Να ολοκληρώσει τις τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής δεσμεύτηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής περιοδείας επιθεώρησης στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Συγκεκριμένα, έκτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας, οι οποίες προκαλούν την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισκέφθηκε το στρατηγείο των επιχειρήσεων στην παραμεθόριο επαρχία Χατάι συνοδευόμενος από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) θα συνεχιστούν «έως επιτευχθεί το (προσδοκώμενο) αποτέλεσμα», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

Κατά την επίσκεψή του στα σύνορα, ο τούρκος πρόεδρος, που φορούσε στρατιωτική περιβολή, διαβεβαίωσε ότι αυτή η επιχείρηση, με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας», στοχεύει να «καθαρίσει την Αφρίν από τους τρομοκράτες» και να επιτρέψει στους σύρους πρόσφυγες της Τουρκίας να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Στο μέτωπο, το τουρκικό πυροβολικό και η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισαν εκ νέου την Πέμπτη θέσεις των YPG προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις των δυνάμεων που στηρίζει η Άγκυρα, οι οποίες επιχειρούν να σπάσουν τις γραμμές των Κούρδων.

 

πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα