Συνάντηση Τραμπ – Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται σήμερα το Βατικανό για συνομιλίες με έναν από τους έμμεσους επικριτές του, τον Πάπα Φραγκίσκο.

Πρόκειται για την τρίτη στάση του Τραμπ κατά τη διάρκεια της εννιαήμερης περιοδείας του στο εξωτερικό ενώ έχουν προηγηθεί συναντήσεις με ηγέτες μουσουλμανικών κρατών στη Σαουδική Αραβία και περιηγήσεις σε ιερούς χώρους στην Ιερουσαλήμ.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας έχει δηλώσει πως ένας άνθρωπος που σκέφτεται να αναγείρει τείχη και όχι γέφυρες «δεν είναι χριστιανός», αναφερόμενος στο τείχος, στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Ο Τραμπ έχει από την πλευρά του πει ότι είναι «επαίσχυντο» για τον Πάπα, ο οποίος αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των δύο δις καθολικών στον κόσμο, να εκφράζει αμφιβολία για την πίστη του.
Σημειώνεται ότι στόχος της επίσκεψης του Τραμπ στο Βατικανό είναι για να τονίσει πώς η συνεργασία μεταξύ των τριών κυρίων θρησκειών μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή των ισλαμιστών μαχητών.

Μετά τη συνάντηση, ο Τραμπ θα συνεχίσει για Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, με τελευταία στάση πριν την επιστροφή του στις ΗΠΑ τη Σικελία, για να παρευρεθεί σε σύνοδο κορυφής της ομάδας των επτά μεγαλύτερων οικονομιών (G7) του κόσμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα