Συνάντηση της Έλ. Κουντουρά με τον πρόεδρο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου

Οι νέες επενδύσεις και η συνεργασία στον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του Silk Road Chamber of International Commerce, Jianzhong Lu, και μελών του Επιμελητηρίου με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές για τη στενότερη συνεργασία του Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Τουρισμού, με τη συμβολή φορέων και υποστηρικτικών δομών, με στόχο την ανάπτυξη του τομέα επαγγελματικών ταξιδίων σε υψηλό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματικών αποστολών με επίκεντρο τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο κ. Jianzhong Lu εξήρε το έργο της υπουργού στην ανάπτυξη και διεθνή προώθηση του ελληνικού τουρισμού καθώς και τη συμβολή της στην ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- και Κίνας δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι δύο χώρες διανύουν την καλύτερη περίοδο των σχέσεων τους. Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει εκπληκτικούς φυσικούς και τουριστικούς πόρους, και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού στην προώθηση δράσεων και έργων με στόχο την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και την υλοποίηση νέων τουριστικών έργων.

Η υπουργός, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην ελκυστικότητα της Ελλάδας ως παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, καθώς και στις δυνατότητες που παρουσιάζονται για νέες επενδύσεις για την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών και ιδιαίτερα στις μαρίνες και στον θαλάσσιο τουρισμό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα