Συνάντηση Σκουρλέτη με απολυμένους και απλήρωτους συμβασιούχους

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, το μεσημέρι της Κυριακής, σε προγραμματισμένη συνάντηση, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ συνάντησε απολυμένους πρώην συμβασιούχους του Δήμου Κασσάνδρας και απλήρωτους συναδέλφους τους του Δήμου Σιθωνίας, παρουσία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαλκιδικής (Συντονιστής – Στέλεχος Στέλιος Παπαματθαίου).

Εκπρόσωποι της Διοίκησης του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων του Δήμου Σιθωνίας (Πρόεδρος Αναστάσιος Παπαργύρης και Γενικός Γραμματέας Τριαντάφυλλος Τζίτζιος) παρουσίασαν και ανέλυσαν στον Υπουργό τον πολύμηνο αγώνας τους από την παραμονή στην εργασίας έως και την πληρωμή τους – πληρωμή που δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα παρά το ότι, τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής τους έχουν θεωρηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο / Υπηρεσία Επιτρόπου Ν. Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως έχει αποκαλύψει και για τα δύο αυτά γεγονότα, με αποκλειστικά ρεπορτάζ του, το epoli.gr.

Ο κ. Σκουρλέτης, ακούγοντας τη Διοίκηση του Σωματείου, εξέφρασε την απορία του για τη μη πληρωμή τους, από τη στιγμή, μάλιστα, που τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας του εν λόγω Δήμου έχουν θεωρηθεί από τον αρμόδιο επίτροπο και να διαβεβαιώνει πως, θα κάνει ότι είναι ακόμη εφικτό, προκειμένου να δοθεί τελική λύση στο θέμα τους. «Είναι δυνατό να υπάρχουν θεωρημένα εντάλματα κι να μην πληρώνονται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου; …Τι άλλο να κάναμε; Νομοθετήσαμε, εκδώσαμε εγκύκλιο…», διερωτήθηκε με απορία ο Υπουργός Εσωτερικών, με συνεργάτη του να προσθέτει, «η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ομιλεί με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και να συμβάλει για την επίλυση των προβλημάτων».

Από την πλευρά τους, οι απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Κασσάνδρας – σε “κλίμα” αγανάκτησης και έντασης κάποιες στιγμές κατά τη συνάντηση – κατήγγειλαν στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, τη στάση του Δημάρχου, Βασίλειου Κυρίτση, να μην προβεί στην ανανέωση των συμβάσεων τους, προκηρύσσοντας μόλις 8 θέσεις τακτικού προσωπικού – 2 οδηγών και 6 συνοδών και μάλιστα στην Ανακύκλωση… – “παραδίδοντας”, ουσιαστικά, την υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτη, με συμβασιούχους και Υπουργό να διερωτώνται, πώς είναι δυνατό να υπήρχε ανάγκη πρόσληψης 60 και παραπάνω συμβασιούχων τα προηγούμενα χρόνια – 61 είναι οι απολυμένοι “παρατασιούχοι” σήμερα – και τώρα να ζητούνται μόλις 8 μόνιμοι… για ολόκληρη την Κασσάνδρα!

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα