Συνάντηση Ν. Κοτζιά με τον κουβανό ομόλογό του, στις Βρυξέλλες

Η πορεία των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κούβας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Κουβανό ομόλογό του, Μπρούνο Εντουάρντο Ροντρίγκες Παρίλια, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και στη Μεσόγειο, με τον κ. Παρίλια να αναφέρεται στην τρέχουσα εσωτερική συγκυρία και τις οικονομικές προοπτικές της χώρας του.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν ακόμα, ζητήματα σχετικά με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Κούβα, τη θέση της εξόριστης κουβανικής διασποράς που διαβιεί στις ΗΠΑ, καθώς και τη συμμετοχή των μελών της στο πολιτικό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς και για σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Ελλάδα (Διάσκεψη Ρόδου, τριμερείς συνεργασίες από κοινού με την Κύπρο) προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον Κουβανό ομόλογό του αντάλλαξαν προσκλήσεις για την πραγματοποίηση διμερών επισκέψεων στην Αθήνα και στην Αβάνα αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα