Συνάντηση Ε. Τσακαλώτου – Π. Μοσκοβισί την Τρίτη στις Βρυξέλλες

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών,  Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσία του Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργου Χουλιαράκη, θα συναντηθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις και για το μνημόνιο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού οικονομικού επιτελείου.

Η συνάντηση, σύμφωνα με άλλες πηγές, θα γίνει στον απόηχο του EuroWorkingGroup της Δευτέρας όπου θα ανοίξουν τα χαρτιά τους κυβέρνηση και θεσμοί για την 3η αξιολόγηση, αλλά και για τις υποδόσεις των 800 εκατ ευρώ.

Παράλληλα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σκαριά βρίσκεται και προετοιμαστική τηλεδιάσκεψη του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους 4 επικεφαλής των θεσμών πριν το ραντεβού της Δευτέρας. Την τηλεδιάσκεψη αυτή άλλωστε είχαν προαναγγείλει κυβερνητικές πηγές,  πριν τις διακοπές του ΥΠΟΙΚ στην Πρέβεζα προσδιορίζοντάς την τότε χρονικά για το τέλος Αυγούστου ή για τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη έλευση σε τεχνικό επίπεδο των Θεσμών “κλείδωσε” σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει  στις 11 Σεπτεμβρίου. Θα παραμείνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό για 5 με 10 μέρες ανάλογα με το αντικείμενο ενασχόλησής τους. Μετά θα αναχωρήσουν.

Όσο για τη μεγάλη άφιξη σε επίπεδο επικεφαλής των δανειστών, αυτή θα καθυστερήσει. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, αναμένεται να γίνει από τις 16 Οκτωβρίου, δηλαδή αφού ολοκληρωθεί η Σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση περίμενε μία πρώτη τεχνική συμφωνία ή έστω μία αποτίμηση περί προόδου, ούτως ώστε να προγραμματίσει μία έξοδο στις αγορές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα