Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με αντιπροσώπους της China Development Bank

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της China Development Bank (CDB) κ. Hu Huaibang και αντιπροσωπεία της κινεζικής αναπτυξιακής τράπεζας.

Όπως ενημέρωσε η ΤτΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της CDB, τον Ιούλιο του 2016, που προβλέπει την προώθηση των διμερών σχέσεων και της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η CDB είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές τράπεζες στον κόσμο και η μεγαλύτερη της Κίνας στον τομέα των ξένων επενδύσεων και της χρηματοδοτικής συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία επίσης πήραν μέρος ανώτερα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της CDB να διευρύνει την παρουσία της στη χώρα μας, κυρίως με τη χρηματοδότηση έργων υποδομών, τονίζοντας ότι «η προώθηση της επιχειρηματικότητας και οι ξένες άμεσες επενδύσεις είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του ο κ. Hu Huaibang επισήμανε ότι η CDB δίνει προτεραιότητα στην Ευρώπη για την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές και ότι έχει δημιουργήσει ειδικά ταμεία για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε επίσης ότι η CDB επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, μέσω και της συνεργασίας της με ελληνικές τράπεζες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα