Συνάντηση Γ.Δραγασάκη με τον πρέσβη της Γαλλίας

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy είχε, σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η ενίσχυση της ανάκαμψης στην Ελλάδα και η βέλτιστη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που διαγράφονται για τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα αποτελεί η μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα και η προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδύσεων που θα ανταποκρίνονται στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Αναφερόμενος στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για ένα κείμενο που απευθύνεται, παράλληλα, στην κοινωνία, στους εταίρους της χώρας και στις αγορές, με στόχο να καταδείξει ότι η Ελλάδα έχει, για πρώτη φορά, το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, ένα σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή, δικής της ιδιοκτησίας, με βάση τις δικές της προτεραιότητες.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τον πρέσβη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τρεις άξονες δράσεων:

• Ταχύτερη ίδρυση επιχειρήσεων

• Απλοποίηση της αδειοδότησης επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα

• Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργίας του Αναπτυξιακού Νόμου

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπογράμμισε τη σημασία της χρηματοδότησης των επενδύσεων, τονίζοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουν η ταχεία μείωση των “κόκκινων” δανείων, η δημιουργία ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων και η θεσμοθέτηση μικροπιστώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτάχυνση των διαδικασιών της δημιουργίας Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στις οποίες η Γαλλία λαμβάνει ενεργά μέρος, προσφέροντας τεχνική βοήθεια.

Ακόμη, έγινε μνεία στις δυνατότητες για περαιτέρω δραστηριοποίηση γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα