Συζητείται η συμφωνία στη Βουλή – Σε απεργιακό κλοιό η χώρα (Live+Συνεχής ενημέρωση)

Στην Ολομέλεια της Βουλής έχει εισαχθεί και συζητείται σήμερα Τετάρτη, το νομοσχέδιο για την επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και δανειστές, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει Γενική 24ωρη απεργία  αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Το Indicator.gr θα έχει σήμερα πλήρη ενημέρωση από τους δρόμους της Αθήνας και η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία θα μεταδίδεται LIVE

Απεβλήθη μετά ομόφωνη απόφαση η Χρυσή Αυγή. Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι, έπειτα από αναλυτική συζήτηση στην οποία μπορεί οποιοσδήποτε να προστρέξει στα πρακτικά και έπειτα από εισήγησή του, η Διάσκεψη των Προέδρων, με ομοφωνία, αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια τον αποκλεισμό της συμμετοχής των βουλευτών-μελών της Χρυσής Αυγής από τις δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας επί του πολυνομοσχεδίου.

Η απόφαση της Διάσκεψης ελήφθη με ομοφωνία, αφού υπήρξε αντίκρουση της σχετικής πρότασης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη, από την οποία στην συνέχεια αποχώρησε. Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό (άρθρο 81) οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις ενδεχόμενες ονομαστικές ψηφοφορίες με τις οποίες θα κλείσει η διαδικασία, όχι στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο.

«Έχει γίνει απολύτως σαφές από τη συζήτηση, η οποία έγινε στις συνεδριάσεις των επιτροπών, χθες και προχθές, και από την αντίστοιχη συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων χθες, ότι τόσο η απόφαση των επιτροπών με την οποία δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όσο και η προτεινόμενη σήμερα προς την Ολομέλεια απόφαση, που αφορά το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τεκμηριώνεται από την πλήρη κάλυψη, η οποία δόθηκε, μετά το πέρας όλων θλιβερών και αντιδημοκρατικών πράξεων, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, εκ μέρους όλης της παράταξης.

Δυστυχώς τέτοιας πρωτοφανούς έκτασης συμβάν, δεν είναι μεμονωμένο με την ευθύνη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και μάλιστα μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου, αλλά προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων, την πρόσφατη πενταετία, που πέραν της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, αναφέρονται σε απειλές ή και πρακτικές βίας.

«Παρακαλώ πολύ και επειδή δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τη δουλειά μας στο νομοσχέδιο, καλώ το Σώμα να συμφωνήσει επί της πρότασης δι΄ανατάσεως της χειρός» είπε ο Νίκος Βούτσης.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, καθώς η Χρυσή Αυγή δεν βρισκόταν στην αίθουσα.

 

 

Ο «γνωστός- άγνωστος» Κασιδιάρης και το «μαύρο» στη Βουλή

 



 

Συνεχής ενημερώση:

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Εν τω μεταξύ σήμερα Τετάρτη τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να υπολειτουργήσουν λόγω της γενικής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ , αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα που απαιτούνται από τους δανειστές για να κλείσει η β’ αξιολόγηση.Βεβαίως ο βαθμός υπολειτουργίας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξαρτάται ανά υπηρεσία ή κλάδο από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.

«Για συνέχιση των βάρβαρων πολιτικών», κάνει λόγο η ΓΣΕΕ. «Όχι στη νέα λεηλασία μισθών και συντάξεων», λέει η ΑΔΕΔΥ.

Γενική Απεργία | Συγκέντρωση στην Ερμού | Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 17 Μάη 2017
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ :: 9.30πμ, Ερμού (Σύνταγμα)

Τη στιγμή που επιχειρείται η άμεση νομοθέτηση και νέων αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων, ανάμεσα στα οποία δεσπόζει και η επιβολή ολοένα και περισσότερων Κυριακών (32!) με τα μαγαζιά ανοιχτά, ύστερα και από τη δήθεν διαπραγμάτευση κυβέρνησης-δανειστών…

…Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας, βασιζόμενοι στις δικές μας πλάτες και με όπλα μας την ταξική αλληλεγγύη και την από τα κάτω οργάνωσή μας και τη συλλογική αντίσταση μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ – ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Απεργιακή πορεία | Αναρχική Ομοσπονδία

Μια απο τα ίδια ή μια καινούρια αρχή;

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί με τις αλυσίδες είναι να τις συνηθίσεις. Ηδη, εδώ και 7 χρόνια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κράτος και κεφάλαιο “δαγκώνουν” κι ένα νέο κομμάτι από τα τελευταία μέσα επιβίωσης του κόσμου της εργασίας. Μοιάζει με φυσικό φαινόμενο κάθε 1,5 χρόνο, μετά απο μια “αγωνιώδη” περίοδο υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων του ελληνικού κράτους με τους πάτρωνές του, την ΕΕ και το ΔΝΤ, να ανακοινώνονται οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να χάνονται νέα εργατικά δικαιώματα, να υποτιμάται η τάξη μας όλο και πιο πολύ. Ούτε καν η φρασεολογία δεν αλλάζει απο ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ και από ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι όμως φυσικό φαινόμενο. Είναι πολιτικό φαινόμενο που παράγεται απο την αγωνιστική αποστράτευση της καταπιεζόμενης κοινωνίας. Κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: θα υποτιμηθούμε ακόμα περισσότερο. Τα σημερινά μέτρα είναι ο προάγγελος των επόμενων που είναι ο προάγγελος των μεθεπόμενων. Ωσπου το κεφάλαιο να πετύχει την πλήρη κυριαρχία πάνω σε κάθε πτυχή των ζωών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για όποιον/α ξέρει πολιτική ιστορία έκανε ότι υποσχέθηκε. Όχι σε εμάς. Αλλά στο καθεστώς που πάντοτε υπηρετεί η καθεστωτική αριστερά και η σοσιαλδημοκρατία. Αφομοίωσε τη δυναμική της κοινωνικής αντεπίθεσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων, την έσυρε στον εξευτελισμό της κάλπης και μετά την αντάλλαξε με μια θέση όχι μόνο στην εξουσία σήμερα, αλλά και ως σταθερός πόλος του νέου δικομματισμού τα επόμενα χρόνια. Οχι άσχημα για ευρωκομμουνιστές του 4%, πολύ άσχημα για όλους εμάς. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να συνηθίσεις τις αλυσίδες σου είναι αυτός που σου υπόσχεται να στις βγάλει να σου πει πως είναι τελικά απαραίτητο να τις φοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το καλύτερο δώρο, η πιο σίγουρη λύση για το κράτος και το κεφάλαιο που στην ιστορική περίοδο που ζούμε έχει αποφασίσει να τα “μαζέψει” όλα.

Και να λοιπόν που είμαστε μπροστά σε ένα νέο μνημόνιο.

Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα καλεστούν και την απεργία στις 17 Μάη. Να τις πλαισιώσει χωρίς καμιά αυταπάτη ότι όσο αυτές μένουν περιορισμένες στο γεγονός της ψήφισης δεν θα είναι τίποτα άλλο από αγωνιστικά τελετουργικά που δίνουν ένα κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας. Να τις πλαισιώσει έχοντας στο νου πως από την ίδια εκείνη στιγμή πρέπει να αρχίσει μια νέα διαδικασία. Μια διαδικασία πολιτικής και κοινωνικής στράτευσης, συμμετοχής και σχεδιασμένης αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα: στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά. Έναν αγώνα που θα κρατήσει καιρό και θα είναι δύσκολος. Τόσο δύσκολος, όσο χειρότερη έχει γίνει η ταξική μας θέση και η δυνατότητα εκβιασμού της εξουσίας πάνω μας. Το κόστος της παραίτησης το πληρώνουμε ήδη και την επόμενη φορά που θα γίνει ψήφιση “μνημονίων” θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι σήμερα. Όσο ανεχόμαστε τις αλυσίδες αυτές θα γίνονται βαρύτερες.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει από καιρό, όσο αποφεύγουμε τη μάχη τόσο θα γνωρίζουμε την ήττα. Με αφορμή αυτό το μνημόνιο να ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο αγωνιστικής και πολιτικής ανασυγκρότησης, συμμετοχής και σύγκρουσης. Ώσπου το χέρι του κόσμου της εργασίας να γίνει ισχυρό και να προκαλέσει τον φόβο στο κράτος και το κεφάλαιο.

Ώσπου να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας και απαλλαχτούμε μια και για πάντα από τα καπιταλιστικά παράσιτα και τους κάθε χρωματικής απόχρωσης διαχειριστές της εξουσίας και των ζωών μας.

Χρειαζόμαστε μια καινούρια αρχή.
Ολοι στους δρόμους.

ΑΘΗΝΑ
10:30 ΠΟΡΕΙΑ, Μουσείο, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
9:00 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους
10:00 ΠΟΡΕΙΑ, Καμάρα, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
9:00, ΠΟΡΕΙΑ, Άγαλμα Βενιζέλου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ:
ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Η’ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επτά χρόνια μετά την υπαγωγή του κράτους σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων πολιτικών διαχειριστών συντονίζοντας την ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Μέρος αυτής είναι οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η γιγάντωση της επισφαλούς εργασίας και της ανεργίας, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και των φυσικών πόρων, οδηγώντας στην περαιτέρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων.

Η αριστερή διακυβέρνηση συνεχίζοντας να προωθεί τις διαδικασίες κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, αφού πρώτα επιχείρησε να αφομοιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σήμερα οξύνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή των ακηδεμόνευτων και αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Η συστηματοποίηση του ελέγχου στα ΜΜΜ, η ποινικοποίηση των παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους (με πιο πρόσφατο περιστατικό την αστυνομική καταστολή σε συνελεύσεις γειτονιών και εργαζόμενους στα ΜΜΜ που είχαν προγραμματίσει μοίρασμα κειμένων στους εργαζόμενους, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ), η εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διώξεις περί «εκβιασμού» και «κίνδυνου για το πολίτευμα» εναντίον μελών του Σωματείου Σερβιτόρων-Μαγείρων) οι εκκενώσεις καταλήψεων και αυτοοργανωμένων δομών αγώνα, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, η συκοφάντηση και σπίλωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, η στοχοποίηση ολόκληρων γειτονιών που αγωνίζονται ενάντια στις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, οι επιθέσεις από φασίστες και από ιδιωτικούς στρατούς του κεφαλαίου σε δομές αγώνα, αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου επιθετικού σχεδιασμού του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στην κοινωνία.

Μέσα σε αυτές τις ήδη ασφυκτικές συνθήκες η κυβέρνηση στα μέσα Μαΐου καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ένα 4ο μνημόνιο στην ουσία, που λειτουργεί προς όφελος του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, παρά την άθλια κυβερνητική ρητορική περί “αντίμετρων” που προκλητικά επιχειρεί να συσκοτίσει τη ζοφερή πραγματικότητα που επιφυλάσσουν τα αφεντικά για τα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας. Τις ήδη σκληρές συνθήκες που επικρατούν στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας, έρχεται να επιβαρύνει μια σειρά μέτρων, όπως η επί της ουσίας κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που όχι μόνο εντείνουν σε ακραίο βαθμό την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων, αλλά σε συνδυασμό με τον διαρκή εκβιασμό της ανεργίας, δημιουργούν οριακές συνθήκες επιβίωσης και καθυποτάσσουν τους εργαζόμενους σε ένα μοντέλο ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας.

Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται, επίσης, μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών, του αφορολόγητου, του επιδόματος θέρμανσης, περικοπές αποζημιώσεων και η θεσμοθέτηση της λειτουργίας των καταστημάτων για 30 Κυριακές το χρόνο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που σημαίνει ένα μήνα δουλειάς επιπλέον τον χρόνο για τους εργαζόμενους, συνοδεύεται από εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, ελαστικοποίηση των ωραρίων και μισθούς πείνας και σηματοδοτεί την περαιτέρω λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων και την αύξηση της κερδοφορίας των αφεντικών.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης δημόσιου πλούτου και φυσικών πόρων, το κράτος προχωρά στην πώληση μονάδων παραγωγής και υποδομών της ΔΕΗ, καθώς και σε αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του Ο.Λ.Θ. και της ΔΕΠΑ.

Είναι αναγκαίο, λοιπόν, η κατάθεση και η έγκριση των νέων μέτρων να μας βρει στους δρόμους. Ενάντια στη διαρκή υποτίμηση της ίδιας μας της ζωής, στις ασφυκτικές συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, υποταγής και ανέχειας που επιβάλλονται από κράτος και κεφάλαιο, είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης, αδράνειας και ηττοπάθειας.

Ντόπιοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι να αγωνιστούμε αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, να οργανώσουμε την από τα κάτω κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, τη μόνη ρεαλιστική προοπτική των πληβείων όλου του κόσμου για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

ΣΜΕΔ: Γενική Απεργία

Το νέο πακέτο μέτρων που μας χαρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με τους «θεσμούς» και με τις ευλογίες του ΣΕΒ, προβλέπει, μεταξύ άλλων: – Αύξηση των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους. Βάση για τον υπολογισμό των εισφορών μας θα είναι πια, εκτός από τα φοβερά και τρομερά «κέρδη» μας, και οι εισφορές που πληρώσαμε τον προηγούμενο χρόνο. Οι νέες αυξημένες εισφορές θα αντιστοιχούν, βέβαια, σε ακόμα χαμηλότερες συντάξεις και ακόμα χειρότερες παροχές υγείας. Η υπουργός εργασίας κ. Αχτσιόγλου μάς καθησύχασε λέγοντας πως με την έκπτωση 15% που θα ισχύσει, η αύξηση θα ισοσταθμιστεί. Ξέχασε όμως να μας πει ότι η αύξηση εισφορών είναι για πάντα, ενώ η έκπτωση θα ισχύει μόνο το 2018… Να θυμίσουμε εδώ ότι η ευνοϊκή ρύθμιση που υποτίθεται πως ισχύει για τους μπλοκάκηδες με έναν ή δύο εργοδότες στην ουσία δεν εφαρμόζεται: όταν οι εργοδότες καταβάλλουν το ποσοστό που τους αναλογεί μειώνουν αντίστοιχα την «αμοιβή», ενώ δεν τους υποχρεώνει κανείς να πληρώσουν αν δεν τους καταγγείλει ο ίδιος ο εργαζόμενος! Πάρα πολλοί εργοδότες βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν έχουν τέτοια αξίωση, ενώ άλλοι, όπως τα Πανεπιστήμια, θεωρούν πως το θέμα δεν τους αφορά καν. – Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τρίβουν τα χέρια τους πολυεθνικές και μεγαλέμποροι: ξεζούμισμα των εργαζόμενων, αύξηση των κερδών τους, εξαφάνιση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων με ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίων στα χέρια τους.

Κατά τον υπουργό Οικονομίας, πρόκειται απλώς για έναν αναγκαίο «εκσυγχρονισμό». – Επιτάχυνση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και πλειστηριασμών, μεταφορά δανείων σε fund. – Μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ περίπου (από 8.600) για μισθωτούς (εξακολουθούμε, φυσικά να μην έχουμε αφορολόγητο οι αυτοαπασχολούμενοι). – «Εξορθολογισμός», δηλαδή μείωση, προνοιακών και άλλων επιδομάτων (ανεργίας, θέρμανσης, οικογενειακό κλπ.) και κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες. – Παγίωση όλων των μέτρων που ψηφίστηκαν μετά το 2011 για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δημιουργία συστήματος για την εκτίμηση της αντιπροσωπευτικότητας των οργανώσεων που υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις. – Έμμεση θέσπιση του λοκ άουτ, δηλ. δυνατότητα των επιχειρηματιών να μην πληρώνουν όσους εργάζονται σε μέρες απεργίας, ως μέσο πίεσης στους απεργούς και απελευθέρωση των απολύσεων. – Δέσμευση για αύξηση της απαρτίας στην προκήρυξη απεργιών, διευκολύνσεις στις απολύσεις συνδικαλιστών, περιορισμό των συνδικαλιστικών αδειών, δημιουργία μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων (φακέλωμα συνδικαλιστών). Σύνολο 4,2 δις περίπου, που προστίθενται σε όσα έχουμε πληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη, η κυβέρνηση υπόσχεται τα περίφημα «αντίμετρα» για να προλάβει αντιδράσεις: τα αντίμετρα, όμως, θα ισχύσουν μόνο με την προϋπόθεση πλεονασμάτων 3,5% τα επόμενα χρόνια και μόνο κατά το ποσοστό που θα ξεπερνά αυτό το 3,5%. Π.χ. αν το πρωτογενές πλεόνασμα φτάσει στο 4%, τα αντίμετρα θα είναι της τάξης του 0,5%. Εκτός αυτού, η κυβέρνηση βαφτίζει αντίμετρα και μέτρα που είναι καθαρά υπέρ του κεφαλαίου, π.χ. μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και επιδότηση τζάμπα εργαζομένων, ή μέτρα για την αντιμετώπιση της απόλυτης φτώχειας. Ευρύτερα, ακόμη και αυτά τα μέτρα δήθεν υπέρ των εξαθλιωμένων το κεφάλαιο εξυπηρετούν, αφού έχουν σαν προϋπόθεση την επίταση της εξαθλίωσης, τη διάλυση των συστημάτων ασφάλισης και πρόνοιας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία κλπ. Σε συνέχεια, λοιπόν, των προηγούμενων μνημονίων, το κράτος κόβει για άλλη μια φορά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, για να του περισσεύει ζεστό χρήμα για «επενδύσεις», «ανάπτυξη» και επιδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάπτυξη που υπόσχονται έχει κέρδη και φιλέτα για το κεφάλαιο, και απληρωσιά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χρέη και κατασχέσεις, ιδιωτικοποιημένη υγεία, περιορισμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους. Εμείς, μπορούμε να συνεχίσουμε να περιμένουμε πότε θα έρθει αυτή η ανάπτυξή τους ή με ποιο «αντίμετρο» θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε, κλεισμένοι στο καβούκι μας και τα προβλήματά μας. Έχουμε όμως κι άλλη επιλογή: να βγούμε στον δρόμο του αγώνα, να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να διεκδικήσουμε συλλογικά, να βάλουμε φρένο στην επιβολή των μέτρων και να αντισταθούμε στη λεηλασία της ζωής μας. Αυτό ακριβώς που προσπαθούν να προλάβουν, χτυπώντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο. Η δύναμη είναι στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΪΟΥ

Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ για το απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας Τετάρτη 17/5, 11 μ.μ., Πύλη Πολυτεχνείου (οδός Πατησίων) http://www.smed.gr/

Η Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ συμμετέχει στη Γενική Απεργία

Η Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ συμμετέχει στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17/5 και καλεί

• Αθήνα 11:00 στο Μουσείο

• Θεσσαλονίκη 9.00 Τσιμισκη με Αγίας Σοφίας περιφρούρηση της απεργίας και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

10.30 Καμάρα προσυγκέντρωση

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Κ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!!!!

 

Τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς

Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις καθώς συμμετοχή στην απεργία θα έχουν, με στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 20:30.

Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 16:00.
Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν την Πέμπτη επίσης από τις 9:00 έως τις 21:00.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι θα κρατήσουν ακινητοποιημένους για ολόκληρη την ημέρα σήμερα τους συρμούς του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε την Τρίτη νέα 48ωρη απεργία, από την Πέμπτη, σε συνέχεια της απεργίας που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωνόταν σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις

Σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχωρούν η Aegean και η Olympic Air, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (11:00 – 15:00) και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ (08:00- 12:00).
Ανάλογες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεών της κάνει για τον ίδιο λόγο και η Sky Express.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία.

Απεργούν και οι εργαζόμενοι των τραπεζών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα