Στ. Πιτσιόρλας: Στόχος είναι, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, με παροχές προς τους πολίτες

Την αναγκαιότητα να επικρατήσει στη χώρα πνεύμα της συνεργασίας, επισήμανε ο Στέργιος Πιτσιόρλας με αφορμή την υπογραφή σύμβασης ΣΔΙΤ για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε τη σπουδαιότητα του πνεύματος συνεργασίας που κυριάρχησε στην περίπτωση του έργου που υπεγράφη, με την προτροπή ότι αυτό πρέπει να επικρατήσει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε τα καλά και να διορθώσουμε τα λάθη, ενώ προσέθεσε:

«Είμαστε σε μία στιγμή που πρέπει να επικρατήσει στη χώρα το πνεύμα της συνεργασίας όλων για να μπορέσουμε να βγούμε από την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, να μπορέσουμε να αποδείξουμε τους εαυτούς μας πρώτα, και σε όλο τον κόσμο κατά δεύτερον, ότι μέσα από τη συνεργασία η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα πράγματα από αυτά που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί, να λύσει τα προβλήματα της και μην είναι σε σημείο να απολογείται για διάφορες καταστάσεις, όπως το κορυφαίο θέμα των απορριμμάτων -που δεν είναι το μόνο».

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, τοποθετήθηκε θετικά στην μέθοδο που επιλέχθηκε για το έργο, δηλαδή της σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, με την επισήμανση ότι αυτή έχει πάρα πολλά και μόνο πλεονεκτήματα. Ο κ. Πιτσιόρλας μάλιστα, την χαρακτήρισε, απαραίτητο εργαλείο, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί, «σήμερα που οι δημόσιοι πόροι είναι λίγοι», καθώς δίνει η δυνατότητα να γίνουν πολύ σημαντικά έργα, κινητοποιώντας ιδιωτικά κεφάλια.

Παράλληλα είπε πως αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, γιατί τώρα χρειαζόμαστε πολλά έργα στην Ελλάδα και ρυθμούς ανάπτυξης τέτοιους που θα μας επιτρέψουν να βγούμε από τα προγράμματα και από την επιτήρηση.

«Στόχος είναι, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, με παροχές προς τους πολίτες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και επανέλαβε πως βρισκόμαστε σε μία στιγμή που πρέπει να αναδείξουμε τις συνεργασίες όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου στην δημοσιά ζωή και διάλογο και μπορούμε ανεξάρτητα πολιτικών προελεύσεων για την πρόοδο της χώρας μας.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα