Στρατοδικείο της Βενεζουέλας αποφάσισε την προφυλάκιση 27 αντικυβερνητικών φοιτητών

Την προφυλάκιση 27 φοιτητών που είχαν συλληφθεί σε ένα πανεπιστήμιο στο Μαρακάι της βόρειας Βενεζουέλας μετά από διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, διέταξε σήμερα στρατοδικείο, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση “Φόρο Πενάλ”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλφρέδο Ρομέρο, τον επικεφαλής της οργάνωσης αυτής, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στους φοιτητές για υποκίνηση σε εξέγερση, κλοπή αντικειμένων που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις, καταστροφή και παραβίαση της ζώνης ασφαλείας.

Οι 27 νεαροί είχαν συλληφθεί την Κυριακή στο πανεπιστήμιο UPEL. Συνολικά, μετά την προφυλάκισή τους, οι “πολιτικοί κρατούμενοι” στη Βενεζουέλα ανέρχονται πλέον στους 433, σύμφωνα με την καταμέτρηση της “Φόρο Πενάλ”.

Το ίδιο δικαστήριο διέταξε επίσης τον κατ’ οίκον περιορισμό πέντε γυναικών που είχαν συλληφθεί επίσης στο Μαρακάι.

Η “Φόρο Πενάλ” έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την προσαγωγή πολιτών ενώπιον στρατοδικείων, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας.

Από τις αρχές Απριλίου, όταν ξέσπασε το μεγάλο κίνημα των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μαδούρο έχουν σκοτωθεί 89 άνθρωποι και περίπου 1.000 τραυματίστηκαν ενώ περισσότεροι από 3.500 συνελήφθησαν

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα