Στο… όριό του ο Ερντογάν, κατά τη συνάντηση με τον Α.Τσίπρα

Στο… όριό του φέρεται να έφτασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ σις Βρυξέλλες, αναφορικά με την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Vatan» κάνει λόγο στον τίτλο του δημοσιεύματος για «Καταγγελία που εκνεύρισε», σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της Τουρκίας εκνευρισμένος απάντησε στην καταγγελία του πρωθυπουργού της Ελλάδας ρωτώντας «ποιος παρέχει άσυλο σε πραξικοπηματίες;»

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο τούρκος πρόεδρος συνέδεσε έμμεσα την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η ακροδεξιά εφημερίδα «Milliyet» τονίζει σε τίτλο: «Παράπονα στον Τσίπρα για τη FETO» (σ.σ. Οργάνωση του Γκιουλέν). Η εφημερίδα επικεντρώνει στο γεγονός πως ο πρόεδρος της Τουρκίας μετέφερε στο πρωθυπουργό της Ελλάδας τις ανησυχίες του για την παροχή ασύλου σε μέλη της οργάνωσης.

Στο μεταξύ, τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα πραγματοποιούν εκτενείς αναφορές στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν ήταν και η πιο εύκολη συνάντηση. Μάλιστα, αναφέρθηκε πως συζητήθηκαν όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων και το Κυπριακό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Αναστασιάδη

Λεπτομερώς ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Νίκο Αναστασιάδη για τη χθεσινή συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, πέραν της γενικής ενημέρωσης έγινε εκτενής αναφορά στα όσα διαμείφθηκαν σχετικά με το Κυπριακό.

Επίσης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο έλληνας πρωθυπουργός, συζήτησαν για την προσέγγιση της ελληνικής πλευράς στο επόμενο διάστημα και ενόψει της άφιξης στην Κύπρο της συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ κ. Τζέιν ΧολΛουτ, με κοινό στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα