Στο τριεθνές της Μεγάλης Πρέσπας ο πρωθυπουργός

Η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή των Πρεσπών, ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας η οποία έγινε με φουσκωτό σκάφος της Αστυνομίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης που είχε στον Άγιο Γερμανό ο κ. Τσίπρας αναχώρησε για τους Ψαράδες. Εκεί επιβιβάστηκε στο φουσκωτό σκάφος μαζί με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη κι έκανε τον περίπλου. Είδε τα ασκηταριά, τα οποία είχε πρωτογνωρίσει ως φοιτητής και έφτασε μέχρι το τριεθνές σημείο της Μεγάλης Πρέσπας, εκεί που σμίγουν τα σύνορα της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, ένα σημείο που χωρίζει και ταυτόχρονα ενώνει.

Μετά την ξενάγηση ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για την Αθήνα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για τη διήμερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις Πρέσπες τόνισε ότι αυτή έγινε για να παραστεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις “Πρέσπεια” και αποδείχθηκε πως ο πρωθυπουργός είναι γνώστης των θεμάτων της περιοχής, είναι αμέριστο το ενδιαφέρον του για τις Πρέσπες και είναι αποφασισμένος να δώσει λύσεις σε προβλήματα που του τέθηκαν από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Καρυπίδης, στο πρόσφατο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Μακεδονίας, το πρώτο πανελλαδικά, ο πρωθυπουργός έκανε ολοκληρωμένη τοποθέτηση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προωθούνται στους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας και είναι ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στην Αθήνα για τη δρομολόγηση λύσεων μετά και όσα ζητήματα συζητήθηκαν στις Πρέσπες.

“Οταν η περιφέρεια απευθύνεται προς το κέντρο με σχέδιο, στρατηγική και τεκμηριωμένες προτάσεις, τότε υπάρχουν αποτελέσματα. Εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουμε σχέδιο και τεκμηριωμένες προτάσεις και περιμένουμε και στο νομοθετικό επίπεδο και σε εκτέλεση έργων”, δήλωσε ο κ. Καρυπίδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα