Στις 16 Μαΐου το τετ-α-τετ  Trump – Erdogan στο Λευκό Οίκο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης, η πρώτη συνάντηση του Donald Trump με τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Λευκό Οίκο, .

«Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το πώς θα ενισχύσουν περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις και θα εμβαθύνουν τη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σε όλες της τις μορφές», ανέφερε γραπτή δήλωση του Λευκού Οίκου, ανακοινώνοντας επίσημα τη συνάντηση της 16ης Μαΐου.

Η είδηση της συνάντησης έρχεται μια μέρα μετά την εξουσιοδότηση που έδωσε το Πεντάγωνο για την παροχή οπλισμού στους κούρδους πολιτοφύλακες στη Συρία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του αγώνα κατά του ISIS, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Erdogan και της τουρκικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο τούρκος ηγέτης κάλεσε τον Λευκό Οίκο να αλλάξει την απόφαση πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο Erdogan, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε, δήλωσε ότι «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν πρέπει να γίνει από μία άλλη τρομοκρατική οργάνωση», όπως αναφέρει το Politico.

«Θέλουμε να γνωρίζουμε ότι οι σύμμαχοί μας θα συνταχθούν με εμάς και όχι με τρομοκρατικές οργανώσεις», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα