Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και αφού έχει ζητήσει εντατική δουλειά από τους υπουργούς και έμφαση στις κοινωνικές δράσεις για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, ο πρωθυπουργός φεύγει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται εκεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σήμερα το απόγευμα στην βελγική πρωτεύουσα ο έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η Προοδευτική Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους».

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η διερεύνηση για μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, οι ευρωπαίοι εταίροι θα συζητήσουν ζητήματα της μετανάστευσης, ασφάλειας και άμυνας, της απασχόλησης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη το μεσημέρι και να ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά σημαντικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες.

Ποια είναι η Προοδευτική Συμμαχία

Η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) είναι μία κοινή προσπάθεια αρκετών ευρωβουλευτών που προέρχονται από 3 πολιτικές ομάδες (Ευρωομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), με σκοπό να αναζητηθούν κοινές λύσεις για μία άλλη Ευρώπη, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, με ανάπτυξη και δικαιώματα για όλους και όλες.

Στην Εκτελεστική Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων, συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα