Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Πολάκη – Στουρνάρα

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της συνομιλίας μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Η  Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε  για να διακριβωθεί εάν καταγράφηκε παράνομα και χωρίς τη  συναίνεση και των δύο πλευρών η επίμαχη συνομιλία που αφορούσε την υπόθεση του δανείου ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης  από την Attica Bank..
Η Βουλή θα αποφασίσει εάν αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία του κ. Πολάκη για το αδίκημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας (άρθρο 370Α παρ.1 ΠΚ) που αποτελεί, σύμφωνα με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα, κακούργημα.
Καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας , στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Στουρνάρας, φέρεται  να υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε τη συνομιλία τους,  γεγονός που συνάγει  από τα εξής περιστατικά:
– Ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε πως τον καταγράφει.
– Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας , σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναπαρήγαγε τη συνομιλία τους με τέτοια ακρίβεια που θα ήταν αδύνατο να θυμόταν με αυτή την πιστότητα.
.-Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
– Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα