Στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα το πολυνομοσχέδιο και στο βάθος…Κεντρική Επιτροπή

Σήμερα Παρασκευή έρχεται στην ολομέλεια του κοινοβουλίου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, αφού ψηφίστηκε επί της αρχής στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Υπέρ του πολυνομοσχεδίου τάχθηκαν στις επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Συγχρόνως το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννη Τασιούλα, και το ΚΚΕ, για την εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ, που κατηγόρησε τον βουλευτή ότι αξιοποιεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής για να επιτεθεί.

Νέος γύρος έντασης αναμένεται να προκληθεί τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αλλά και απεργίας πολλών κλάδων.

Και στη συνέχεια Κεντρική Επιτροπή

Την προσεχή Παρασκευή, δηλαδή μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια συνεδρίαση η οποία σημειωτέον εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο.

Και τούτο, διότι υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση των μελών του κορυφαίου κομματικού Οργάνου, τον Ιούλιο, αποφασίστηκε …οι αποφάσεις να παρθούν σε νέα ΚΕ που θα πραγματοποιείτο τον Σεπτέμβρη.

Παρότι η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς τα μέλη της ΚΕ θα πραγματοποιηθεί με ψηφισμένο το Πολυνομοσχέδιο της γ΄αξιολόγησης, δεν σημαίνει ότι θα πάει με όλα τα ζητήματα λυμένα.

Άλλωστε, τα δύσκολα για την Κυβέρνηση σε κομματικό επίπεδο, είναι μπροστά:

Το περιβόητο νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έρχεται χωριστά τον Φεβρουάριο, οπότε και αναμένεται να προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται άλλωστε και για το μεγαλύτερο «αγκάθι» της συμφωνίας με τους δανειστές που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ βουλευτών και κυβερνώντων.

Παραλλήλως, είναι σε εκκρεμότητα και θα συζητηθεί ασφαλώς στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η απαίτηση ολοένα και περισσότερων βουλευτών για επέκταση δια νόμου της κάλυψης που παρέχεται σε αδύναμους δανειολήπτες από τους πλειστηριασμούς.

Ήδη έχουν ζητήσει περαιτέρω νομοθέτηση οι «53», ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Κοτζιάς δια του «Πράττω» με το οποίο συμμετέχει μαζί με τον Νίκο Τόσκα, στην Κυβέρνηση.

Το Μαξίμου, σε κάθε ευκαιρία, «βγάζει» μπροστά τον νόμο Κατσέλη- Σταθάκη, ισχυριζόμενο ότι αποτελεί επαρκές δίχτυ προστασίας για την α΄ κατοικία, με συνομιλητές του Πρωθυπουργού να εξηγούν ότι «έξτρα» νομοθέτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση διότι περνά μέσα από τη θέση των δανειστών για τους πλειστηριασμούς, η οποία είναι εξαιρετικά αυστηρή για αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα