«Σπόντες» και από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για την μετατροπή της ΝΔ σε ΛΑΟΣ

Η μάχη μεταξύ των στρατοπέδων στη ΝΔ καλά κρατεί, με την καραμανλική πτέρυγα να θεωρεί ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος έχει παρασύρει την ΝΔ σε ακραίο πολιτικό λόγο και στάση που την μετατρέπει σταδιακά σε… ΛΑΟΣ και της στοιχίζει και δημοσκοπικά. Η πρόσφατη αποπομπή της Κ. Παπακώστα (κατά παραγγελία της «Σαλώμης» που λέγεται Αδ. Γεωργιάδης, όπως εύστοχα σχολίασε ο Δημ. Παπαδημούλης) αποδεικνύει πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υψηλή δυσκολία να απεγκλωβιστεί από την επιρροή της ακροδεξιάς πτεύρυγας πλευράς του Μοσχάτου.

Στην κόντρα πήρε έμμεσα θέση και ο Αχ.. Καραμανλής υπογραμμίζοντας σε συνέντευξή του ότι “η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο” και όντας κατηγορηματικός στο ότι “ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και μέχρι σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια”.

Λέγοντας επίσης πως “η σημερινή κυβέρνηση απευθύνεται μόνο σε όσους θεωρεί εκλογική της πελατεία”, ο Αχ. Καραμανλής κατέληξε αναφέροντας πως ναι μεν η ΝΔ δεν μπορεί να τους εκφράσει πολιτικά όλους, αλλά “θα πρέπει να δουλέψουμε για όλους. Έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ευρείας πλειονότητας των πολιτών, ακόμα και όσων δεν μας ψήφισαν, η οποία είναι αναγκαία για να κάνει πράξη ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα