Σιβηρία: Συνελήφθη στέλεχος του εμπορικού κέντρου στο οποίο κάηκαν ζωντανοί 64 άνθρωποι

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα ένα στέλεχος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου στην πόλη της Σιβηρίας Κεμέροβο, όπου την περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκε πυρκαγιά προκαλώντας τον θάνατο 64 ανθρώπων, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν παιδιά.
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, ο κρατικός οργανισμός που ερευνά σοβαρά εγκλήματα, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι το στέλεχος αυτό, η Γιούλια Μπογκντάνοβα, δεν είχε μεριμνήσει για τα προβλήματα πυρασφάλειας στο εμπορικό κέντρο.
Η Μπογκντάνοβα είναι γενική διευθύντρια μιας εταιρείας με την επωνυμία ОАО Kemerovo Confectionary Combine, στην οποία ανήκει το εμπορικό κέντρο “Winter Cherry”, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά την Κυριακή.
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ο υψηλότερος όροφος του κτιρίου, απ΄όπου και ξεκίνησε, ήταν κατάμεστος: πολλά παιδιά με τους γονείς τους βρίσκονταν σε κινηματογραφικές αίθουσες και σε έναν παιδότοπο. Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειδωμένες ενώ δεν λειτούργησε το σύστημα πυρανίχνευσης.
“Η έρευνα υπέδειξε την Μπογκντάνοβα ως το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο για την πυρασφάλεια και διαπίστωσε ότι είχε επανειλημμένως ενημερωθεί από υφισταμένους της για τα προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου”. Η έρευνα κατέληξε ότι η Μπογκντάνοβα δεν έλαβε μέτρα για τα προβλήματα αυτά.
Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον εργοδότη της Μπογκντάνοβα συμφώνησε να της δώσει κάποιες ερωτήσεις του Reuters που αφορούν τον ρόλο της στη διαχείριση του εμπορικού κέντρου, αλλά δεν υπήρξε απάντηση. Μια γυναίκα, η οποία απάντησε στον αριθμό τηλεφώνου που φέρεται να ανήκει στην Μπογκντάνοβα είπε ότι δεν δεν είναι ο σωστός αριθμός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα