Σε Βαλέτα και Λεουβάρντεν το χρίσμα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Με μια φαντασμαγορική τελετή επισφραγίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις «Πάφος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017». Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Πάφος 2017» Χρίστος Πατσαλίδης παρέδωσε συμβολικά το χρίσμα για το 2018 στους αντίστοιχους εκπροσώπους της Βαλέτας (Μάλτα) και του Λεουβάρντεν (Ολλανδία).

Η τελετή λήξης έγινε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου είχε γίνει και η έναρξη. Η τελετή περιελάμβανε μουσικές, εικόνες, προβολές, mapping και φωτισμούς, που δημιούργησαν ένα πολυθέαμα.

Οι συντελεστές ήταν: Σενάριο: Σπύρος Χαραλάμπους, Γιώργος Στυλιανού Μάτσης, Σκηνοθεσία: Σπ. Χαραλάμπους, Production designer: Γιώργος Στυλιανού Μάτσης, Μουσική διεύθυνση / Eπιμέλεια: Γιώργος Χριστοδουλίδης. Χορογραφία/χορός: Πάνος Μαλακτός. Σχεδιασμός φωτισμού:Jacek Chojczak. Σχεδιασμός Video: Piotr Maruszak. Συμμετείχαν : Η Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Πάφου σε διεύθυνση Ελένης Κυπριανού, η Χορωδία Μουσικού Λυκείου Πάφου σε διεύθυνση Ισαβέλλας Χριστοφίδου, η Φιλαρμονική Δήμου Πάφου σε διεύθυνση Ζαχαρία Ευαγγέλλου, το σχήμα Monsieur Doumani. Τραγούδησαν : Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Yasmin Levy, Κύρος Πατσαλίδης,, Μάριος Ανδρέου, Τασούλα Βορκά, Μαρίζα Αναστασιάδη, Πανίκος Πιστέντης, Πόλυς Ιωαννίδης. Θεατρικά στιγμιότυπα: Erdogan Kavaz, Νιόβη Χαραλάμπους, Μάριος Ιωάννου. Παρουσίαση: Τζούλια Χατζηδημητρίου.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτούργησε το «Μεγάλο Τραπέζι των Γεύσεων» με παραδοσιακά εδέσματα και ποτά. Παραγωγή και Οργάνωση: Λαογραφικός Όμιλος «Κτήμα».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «η Πάφος, στηριγμένη στην ιστορία και στην πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, κατάφερε να προβάλει αρμονικά τη σύγχρονη διαπολιτισμική της φυσιογνωμία και να μετατραπεί σε ένα Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού, εκπληρώνοντας επιτυχώς τον ρόλο και τις υποχρεώσεις της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα