Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε άλλος ένας βαλλιστικός πύραυλος

Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία επενέβη τον Μάρτιο του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη ανακοίνωσε ότι αναχαιτίστηκε την Πέμπτη άλλος ένας πύραυλος που εκτόξευσαν οι υεμενίτες σιίτες αντάρτες Χούθι και είχε στόχο την πόλη Τζάζαν, στο νότιο τμήμα του σουνιτικού βασιλείου.

Ο πύραυλος “αναχαιτίστηκε επιτυχώς” από τα σαουδαραβικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ανέφερε εκπρόσωπος της συμμαχίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA. Κατά την ίδια πηγή, “συντρίμμια έπεσαν σε μια συνοικία της Τζιζάν”.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Σαάντα, προπύργιο των Χούθι στη βόρεια Υεμένη, κατά την ίδια πηγή.

Οι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση μέσω του τηλεοπτικού τους δικτύου, του Αλ Μασίρα.

Από τον Νοέμβριο οι Χούθι, οι οποίοι σύμφωνα με το Ριάντ υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν εκτοξεύσει πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία. Όλοι τους έχουν αναχαιτιστεί, κατά τις αρχές στο βασίλειο, το οποίο επιρρίπτει άμεσα την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Ιράν, κατηγορία που ενστερνίζεται η Ουάσινγκτον αλλά η Τεχεράνη έχει διαψεύσει επανειλημμένα.

Στην τελευταία φάση του πολέμου στην Υεμένη, μετά το 2015, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, εκατομμύρια άλλοι έχουν εκτοπιστεί και μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με το φάσμα του λιμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση στη χώρα “τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο”.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα