Π. Ρήγας: Στη ΝΔ επιβάλλεται η γραμμή της άκρας δεξιάς

Τη στροφή της ΝΔ προς την άκρα δεξιά σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο επεσήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας στην ΕΡΤ, καλούμενος να σχολιάσει την αποπομπή της βουλεύτριας της γαλάζιας παράταξης, Κατερίνας Παπακώστα.

 

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι δηλώσεις όπως αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη που έχει πει «να μην είμαστε ενοχικοί με την επταετία, χωρίς να την κατονομάζει ως χούντα και δικτατορία,  ή οι αποστάσεις από το κέντρο που επιδιώκει αποδεικνύουν ότι ο κ. Γεωργιάδης κάνει οτιδήποτε για να επιβάλλει την ακροδεξιά αντίληψη στη ΝΔ». Στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο επίσης η ΝΔ είναι προσανατολισμένη, προς τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πρακτικές, σημείωσε ο Πάνος Ρήγας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος της καταστροφικής ρητορείας που από την αρχή επέλεξε και της στρατηγικής του ώριμου φρούτου με επικείμενες εκλογές, απέτυχε πλήρως σε αυτό και στη συνέχεια ακολούθησε την τακτική των fake news», είπε.  Ωστόσο και αυτό φαίνεται να αποτυγχάνει καθώς όπως ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε κάνει πέντε αναπτυξιακά συνέδρια και ήμουν και στα πέντε ο κόσμος καταλαβαίνει ότι όσο και να μιλάνε περί καταστροφής η διαστρέβλωση δεν περνάει στην κοινωνία».

Ο κ. Ρήγας κάλεσε τη ΝΔ να δηλώσει ευθέως, αν η στρατηγική της είναι η ακροδεξιά ή αν δεν είναι αυτή η στρατηγική της, να την απομονώσει και να την καταδικάσει.

«Μας κουνάν το δάχτυλο σαν να μην αντιλαμβάνονται τι έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται μια αντίληψη, που είναι πολύ μακριά και από τον Κ. Καραμανλή», τόνισε.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική ο Πάνος Ρήγας υπογράμμισε ότι ακριβώς εξαιτίας αυτής της πολιτικής που έχει επιλεγεί η χώρα έχει καταστεί πόλος σταθερότητας και ειρήνης.

Όπως επισήμανε πρωτεύει η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων αλλά σημείωσε ότι χρειαζόμαστε ταυτόχρονα την άμυνα της χώρας ισχυρή και αποτελεσματική. Σχολιάζοντας την κριτική του κ. Φίλη για την αναβάθμιση των F16 υποστήριξε ότι «οι συγκρίσεις είναι λάθος καθώς πρέπει να έχουμε και ασθενοφόρα πρέπει και αεροπλάνα».

Τέλος σε ερώτηση για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «οι ειρηνικές διαμαρτυρίες είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Η διαμαρτυρία είναι δεκτή αλλά πρέπει να συμβάλλει σε μια λογική επίλυσης των προβλημάτων και κανείς δεν πρέπει να ενισχύει την αντίπαλη πλευρά δίνοντας άλλοθι στο καθεστώς των προηγούμενων χρόνων και τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων», πρόθεσε ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι αντίθετος στις βίαιες ενέργειες και τη στοχοποίηση σε προσωπικό επίπεδο».

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα