Π. Ρήγας: Δεν θα συμβάλουμε στην καταρράκωση του πολιτικού συστήματος (βίντεο)

Στο σκάνδαλο Novartis και τη διερεύνησή του αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Πάνος Ρήγας ανέφερε ότι όλα τα νομικά θέματα θα τα διερευνήσει η προανακριτική επιτροπή και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει με ποιο τρόπο θα απαιτήσει αποζημίωση, τονίζοντας ότι σε «29 περίπου χώρες εξελίσσεται η διαδικασία διερεύνησης για το σκάνδαλο της Novartis και τις μίζες που έδινε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της». «Είναι ανάγκη να διερευνηθεί και στη χώρα μας, δεν πρέπει να κρυβόμαστε αλλά αντίθετα να επιδείξουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι αυτή η διαδικασία «θα συμβάλει στην ανύψωση του πολιτικού συστήματος», αναφερόμενος στη σημερινή καταρράκωση, στην οποία η κυβέρνηση δεν θέλει να συμβάλει.

«Υπάρχουν μίζες και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Πρέπει να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και να αισθανθούν οι πολίτες ότι υπάρχει ισονομία» είπε ο Π. Ρήγας, τονίζοντας ότι «όλοι ήξεραν για το σκάνδαλο Novartis».

Αναφερόμενος στις πρακτικές των προηγούμενων ετών, θύμισε ότι όποιο πόρισμα περχόταν «το έκρυβαν στα συρτάρια τους». «Αντίθετα η κυβέρνηση το έστειλε απευθείας στη Βουλή και τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία» είπε.

Ο Π. Ρήγας σημείωσε ότι η ένταση είναι μεν κατανοητή αλλά «δεν γίνεται κάποιοι να επιτίθενται στο νομικό σύστημα της χώρας και το διεθνές νομικό δίκαιο».

Ερωτώμενος για  για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τον Πάνο Καμμένο, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες της Βουλής και να ελεγχθεί αν υπάρχουν στοιχεία».

left.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα