Π. Μοσκοβισί: Ζητάμε ρεαλιστικά πλεονάσματα από την Ελλάδα

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι η Κομισιόν θέλει ένα δίκαιο συμβιβασμό μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας για το θέμα του χρέους.

Την ανάγκη για ρεαλιστικά πλεονάσματα για να πειστούν οι αγορές ότι η χώρα μας μπορεί να προχωρήσει και να μην χρειάζεται χρηματοδοτική στήριξη, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη συζήτηση του ελληνικού προγράμματος, σε ειδική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο   Πιέρ Μοσκοβισί από την πλευρά του εξέφρασε για ακόμη μία φορά την στήριξή του στη χώρας μας υπογραμμίζοντας ότι ηΕλλάδα μπορεί να αλλάξει σελίδα και πρέπει να στηριχτεί και όχι να εμποδιστεί από μια αβεβαιότητα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για «γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης».

«Η Κομισιόν είναι στη διάθεση όλων για να βρεθεί ένας ισότιμος, δίκαιος συμβιβασμός. Αυτό προσπαθούμε», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων .

Σχολιάζοντας δε το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,9% που πέτυχε η Ελλάδα, είπε ότι «τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία αντιστάθηκε στις πιέσεις το 2016 και πως οι θετικές τάσεις που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο έτος φαίνεται πως συνεχίζονται αλλά με μειωμένο ρυθμό».

Για το θέμα του χρέους και της δημοσιονομικής τροχιάς μετά το τέλος του προγράμματος, σημείωσε ότι η Κομισιόν υποστηρίζει τη θέση για «ρεαλιστικά πλεονάσματα» γιατί πρέπει να πειστούν οι αγορές ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει και να μην χρειάζεται χρηματοδοτική στήριξη.

Η Κομισιόν θέλει ένα δίκαιο συμβιβασμό μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας για το θέμα του χρέους, τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα