Π. Καρβούνης: Το κράτος θα πρέπει να είναι πιο φιλικό προς τους επενδυτές

Εκεί που πρέπει να δοθεί έμφαση είναι οι επενδύσεις. Το επενδυτικό περιβάλλον πρέπει να βελτιωθεί, όπως η φορολογία που συνεχώς αλλάζει και η απόδοση της δικαιοσύνης. Επίσης, το κράτος θα πρέπει να είναι πιο φιλικό προς τους επενδυτές τονίζει στη συνέντευξη του στην «Μεταρρύθμιση» και τον Αντώνη Τριφύλλη, ο Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Καθυστερούμε να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, όπως η Κύπρος, η Ιρλανδία, διότι δεν είχαμε πολιτική συναίνεση, δεν υπήρξε μια πολιτική συμφωνία από όλα τα κόμματα ώστε να βάλλουν για λίγα χρόνια στην άκρη τις διαφορές τους για να βγούμε από τα μνημόνια», υποστήριξε ο Πάνος Καρβούνης.

Σημειώνει, πως αν και επιτέλους μπήκαμε στο δρόμο της κανονικότητας χρειάζεται να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που υποσχεθήκαμε για να βγούμε από τα μνημόνια.

«Στην Ευρώπη όλες οι χώρες πλην της Ελλάδας έχουν ανακάμψει. Όλες έχουν νοικοκυρέψει τα οικονομικά τους, βελτιώσει την κατάσταση των τραπεζών. Το Brexit ήταν ένα σοκ που κινητοποίησε τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ενισχύονται οι φιλοευρωπαίοι ηγέτες, ενώ με πρωτοβουλία του Προέδρου Juncker έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το τι Ευρώπη θέλουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα