Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα προοδευτικό κίνημα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ανέφερε ότι πέραν του δεδομένου της ανανέωσης για ένα ακόμα έτος της συμφωνίας που προϋπήρχε για την βάση της Σούδας, “δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο που να έχει υπογραφεί”.

Εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία που “μπορεί να επεκταθεί σε άλλες ανάγκες στο πλαίσιο της Συμμαχίας”, με “δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί πυρηνικά και ότι οι ελληνικές βάσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε τρίτη χώρα”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα προοδευτικό κίνημα, “που ανήκουμε στον χώρο του Κέντρου” ενώ πρόσθεσε ότι οι νεοφασίστες που ενσωματώθηκαν στη ΝΔ από τον ΛΑΟΣ “δείχνουν ξεκάθαρα ότι η προσωπική μου απόφαση να ακολουθήσω την γραμμή του Κώστα Καραμανλή της μη συνεργασίας με τα άκρα και να αποχωρήσω, να διαγραφώ από την ΝΔ τώρα με δικαιώνει”.

Είπε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ με χαρά θα συνεργαστούν με στελέχη από τον προοδευτικό χώρο, αποσαφηνίζοντας ότι “προοδευτικός χώρος δεν είναι οι συνεργάτες του ‘Αδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν είναι ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε αυτοί”.

Ανέφερε ακόμα ότι στα δυόμισι χρόνια συγκυβέρνησης “ούτε μια στιγμή” δεν απειλήθηκε η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις συχνές αναφορές στο πρόσωπό του “σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων”, έκανε λόγο για πολύ μεγάλη και πρωτόγνωρη επίθεση, κατονόμασε συγκεκριμένο επιχειρηματία ΜΜΕ, καθώς και αρθρογράφο εφημερίδας, προσθέτοντας ότι έχει υπάρχει απειλή για ύπαρξη βίντεο που αφορά τον ανήλικο γιό του, ενώ ταυτόχρονα “στείλανε και μήνυμα στο Μαξίμου ότι αυτό θα ρίξει την κυβέρνηση”.

Ο κ. Καμμένος κατέληξε στην συνέντευξή του λέγοντας πως η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο Τμήμα Εκβιαστών.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα