Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Κρίσιμη είναι η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχουμε σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη όλος ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός είναι σε κατάσταση πλήρους συναγερμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς από θυελλώδεις ανέμους.

Κάλαμος Αττικής

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πριν από λίγα λεπτά, στον Κάλαμο Αττικής και στο σημείο σπεύδουν αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις.

Καλλιτεχνούπολη, Πεντέλη, Νέος Βουτζάς

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, ενώ οι φλόγες βρίσκονται τώρα μεταξύ της Πεντέλης και του Νέου Βουτζά. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ, πριν από λίγο, απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να την περιορίσουν. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται, εδώ και λίγα λεπτά, σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Κινέτα

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι σε πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, στα όρια Κορινθίας – Δυτικής Αττικής. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, ενώ έχουν καεί πολλά σπίτια. Στην κατάσβεση συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Περιφέρεια Αττικής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν σκληρή μάχη κόντρα στις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενισχύονται συνεχώς.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας 110 πυροσβέστες με 47 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Άγιος Φανούριος, Αποκόρωνας, Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Άγιο Φανούριο και η οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, καίει εκτάσεις με ελαιόδεντρα και δασική έκταση και κατευθύνεται προς την περιοχή της Γεωργιούπολης φθάνοντας μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσες.

Η φωτιά για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα από όλη την Κρήτη με την συνδρομή και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων εξελίσσεται σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη σε ένα μέτωπο περίπου 10 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης όπου και υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας λόγο των πυκνών καπνών και της μειωμένης ορατότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα