«Πυρά» Χρ. Σταϊκούρα κατά ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική αποτυχία

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εσωτερική στάση πληρωμών, “σκούπισμα” ταμειακών διαθεσίμων, επιστροφή και “σύρσιμο” της οικονομίας στην ύφεση, συνθέτουν ένα τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας.

Ειδικότερα, οι δαπάνες του προϋπολογισμού υστερούν σημαντικά έναντι του στόχου, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία. Αυτό παρατηρείται και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έχει τον υψηλό συντελεστή βαρύτητας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου έχουν τραβήξει – και πάλι – την “ανηφόρα” (+500.000.000 ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους), φαινόμενο που αναμένεται να έχει διογκωθεί τους επόμενους μήνες λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Παράλληλα, η τακτική του εκτεταμένου εσωτερικού δανεισμού, μέσω του “σκουπίσματος” των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, “στεγνώνει” εντελώς την αγορά.

Ενώ η Κυβέρνηση, από ανικανότητα ή και αλλεργία απέναντι στις μεταρρυθμίσεις, άργησε, επί μήνες, να εισπράξει το τίμημα από την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, που δρομολόγησε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει την αίσθηση της επίδρασης του παράγοντα “χρόνος”, στην οικονομία.

Με αποτέλεσμα η οικονομία να σέρνεται επί δύο χρόνια στην ύφεση, καθιστώντας τον εφετινό στόχο για ανάπτυξη 2,7%, μη ρεαλιστικό.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας, της αναβλητικότητας, των παλινωδιών και των ιδεοληψιών της σημερινής Κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα