Πτώση στις ασιατικές αγορές πλην Ιαπωνίας

Με το… αριστερό μπαίνουν οι ασιατικές αγορές στη νέα εβδομάδα, καθώς οι περισσότεροι δείκτες κινούνται σε αρνητικό έδαφος εν μέσω αναζωπύρωσης των ανησυχιών γύρω από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας μετά την εντολή Τραμπ για νέο γύρο αμερικανικών δασμών 200 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν για επανέναρξη των συνομιλιών με το Πεκίνο ώστε να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Στο τασμπλό, ο κινεζικός Shanghai υποχωρεί κατά 0,83%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,2%. Σε αρνητικό έδαφος και ο Kospi στη Νότια Κορέα που καταγράφει απώλειες ύψους 0,67%. Ηπιότερη πτώση 0,36% σημειώνει ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν, ενώ με οριακές απώλειες 0,03% κινείται ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος με κέρδη 1,19% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός Nikkei, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη ύψους 0,32%.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το δολάριο κινείται σχεδόν σταθεροποιητικά έναντι ενός καλαθιού των βασικότερων διεθνών νομισμάτων, ενώ μικρά κέρδη καταγράφει το ιαπωνικό γεν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα