Πτώση στις ασιατικές αγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά την χτεσινή πτώση της Wall Street και εν μέσω ανησυχιών για το εμπόριο και τις αναδυόμενες αγορές.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,44%. Η μετοχή της Τοyοta υποχωρεί κατά 0,5% και της Νissan κατά 0,86%. Και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες δήλωσαν νωρίτερα στο CNBC πως ο φονικός τυφώνας που χτύπησε την χώρα δεν έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κινείται πτωτικά κατά 1,35% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί κατά 1,28%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί επίσης κατά 2,41%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 0,99%. Ο STI της Σιγκαπούρης υποχωρεί κατά 1,22%, πτώση 1% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200 της Αυστραλίας ενώ ο NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε πτωτικά κατά 0,71%.

Οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη των νέων εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά καθώς οι δύο χώρες απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία την προηγούμενη εβδομάδα. Στο μέτωπο ΗΠΑ – Κίνας υπενθυμίζεται πως δημοσιεύματα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ανέφεραν πως ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει την επιβολή νέων δασμών συνολικού ύψους έως 200 δισ. δολ. σε εισαγωγές από την Κίνα. Το Πεκίνο έχει προειδοποιήσει με αντίποινα εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν και νέους δασμούς

Στα μάκρο της ημέρας, ο ρυθμός ανάπτυξης της δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με δείκτη που καταρτίζει ιδιωτική εταιρεία, εν αντιθέσει με τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ταχύτερη αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα.

Αναλυτικότερα, ο PMI υπηρεσιών Caixin υποχώρησε στις 51,5 μονάδες τον Αύγουστο, από 52,8 μονάδες τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Caixin Media και την εταιρεία ερευνών Markit. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα 10 μηνών.Σημειώνεται ότι ενδείξεις άνω των 60 μονάδων καταδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας στον κλάδο από τον προηγούμενο μήνα.

Η οικονομία της Αυστραλίας αναπτύχθηκε δυναμικά στο β΄ τρίμηνο, υποστηριζόμενη κυρίως από τα κυβερνητικά προγράμματα υποδομών, τις ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες και το αισιόδοξο επιχειρηματικό περιβάλλον.Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 0,9% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο και κατά 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

Χτες η Wall Street έκλεισε με απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα μετά την αργία της Δευτέρας. Συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones έχασε 12,34 μονάδες (-0,05%) διολισθαίνοντας στις 25.952,48 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 18,29 μονάδες (-0,23%) στις 8.091,25 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 4,80 μονάδες (-0,17%) κλείνοντας στις 2.896,72 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα