Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου για τη Βρετανία εξήγγειλε η Τ. Μέι

Με έκτακτο διάγγελμά της έξω από την Downing Street η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ανήγγειλε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Εξηγώντας την απόφασή της, ανέφερε ότι τη στιγμή που ανέλαβε χρέη πρωθυπουργίας, η χώρα της χρειαζόταν σταθερότητα. Συνέχισε τονίζοντας ότι κατάφερε να φέρει τη σταθερότητα αυτή, ενώ προέβει παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει γυρισμός ως προς το Brexit, σημειώνοντας: «Δεν θα επιτρέψω στους αντιπάλους της να θέσουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις».

Παράλληλα, η Theresa May εξήγησε ότι επιθυμεί τη λαϊκή νομιμοποίηση σχετικά με τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν στη συνέχεια για τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ. «Ας απομακρύνουμε τον κίνδυνο της αβεβαιότητας και της αστάθειας», ανέφερε και τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία». Η βρετανίδα πρωθυπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, όμως τονίζει ότι χρειάζεται ενότητα στο Κοινοβούλιο ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση. Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit, δήλωσε η May, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ.

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των 2/3 από το Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός πρόκειται να προβεί σε έκτακτο διάγγελμα έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Downing Street, ύστερα από τακτική συνάντηση που πραγματοποιεί με υπουργούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις έξω από την Downing Street είναι ασυνήθιστες, με τους πρωθυπουργούς να την επιλέγουν μόνο για να προβούν σε σημαντικού περιεχομένου ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα