Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Φορέστε μακριά μανίκια για προστασία από τον ιό του Δ. Νείλου

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, πρότεινε μεταξύ άλλων  ακόμα και να φοράμε μακριά μανίκια για να πάρουμε σοβαρά μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, μέσω των οποίων μεταφέρεται με το τσίμπημα, ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Ρ/σ Αθήνα 984 και δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, «πρέπει να γυρίσουμε στην κουλτούρα της προστασίας με σίτες στα παράθυρα, χρήση εντομοαπωθητικών και ει δυνατόν, μακριά μανίκια».

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ σημείωσε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου συνήθως έχει ήπια μορφή -όπως έναν απλό πυρετό- δεν λείπουν όμως και τα σοβαρά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

O κ. Ρόζενμπεργκ χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός της εμφάνισης δύο θανατηφόρων περιστατικών από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Αργολίδα.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ στην εκπομπή με την Φρόσω Ζαγορίτου και τον Δημήτρη Τζιβελέκη, βρίσκονται σε εξέλιξη επιδημιολογικές έρευνες και εξετάζεται μία σειρά από υποθέσεις, για το λόγο που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι αλλού, τα περιστατικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα