Πρωτοχρονιά μερισμάτων και επιδομάτων – Όλοι οι δικαιούχοι 

Σήμερα, Παρασκευή, τελευταία εργάσιμη μέρα της χρονιάς που φεύγει, παράλληλα με τις τελευταίες φορολογικές πληρωμές που οι πολίτες όπως κάθε χρόνο καλούνται να κάνουν, καταβάλλεται μεταξύ άλλων το ειδικό κοινωνικό μέρισμα στους κατοίκους των νησιών, καθώς και το έκτακτο επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους ορεινών χωριών.

Συγχρόνως αναμένεται να γίνει σήμερα η διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε όσους υπέβαλαν συμπληρωματικές αιτήσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ πιστώνονται στους λογαριασμούς των τυχερών φορολογούμενων τα χρήματα από τη φορολοταρία.

Έτσι ενώ ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες θα αφορά όπως κάθε τέλος του χρόνου την πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, τελών κυκλοφορίας οχημάτων και άλλων οικονομικών εκκρεμοτήτων του 2017, στους τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων η και σε ορισμένες περιπτώσεις των ίδιων πολιτών θα πιστώνεται μια σειρά επιδομάτων και μερισμάτων.

Kαταβάλλεται το έκτακτο επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους ορεινών χωριών

Ειδικότερα σήμερα καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα του έκτακτου επιδόματος θέρμανσης των 15 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) και στους ορεινούς δήμους της β’ ζώνης (νομοί Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Μαγνησίας).

Το ύψος του επιδόματος θα φτάνει -κατ’ ανώτατο όριο- στα 250 ευρώ για τον άγαμο και στα 313 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Πληρώνονται οι τυχεροί της φορολοταρίας

Πράγματι σήμερα αναμένεται να κατατεθούν από το υπουργείο Οικονομικών στους προσωπικούς λογαριασμούς των νικητών της φορολοταρίας, μέσω TAXISnet, το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ στους 10.000 τυχερούς.

Καταβάλλεται το μέρισμα δεύτερης ευκαιρίας

Καταβάλλονται σήμερα 19 εκατομμύρια ευρώ στους 35.000 δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα εγκρίθηκαν μετά το τέλος της πρώτης προθεσμίας.

Πιστώνεται το ειδικό κοινωνικό μέρισμα στους νησιώτες

Τέλος, σήμερα κατατίθεται και το ειδικό κοινωνικό μέρισμα σε δικαιούχους των 26 νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου όπου θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα