Προηγείται με 10 μονάδες η Μέρκελ 

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της οποίας ηγείται η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και το αδελφό βαυαρικό κόμμα της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) προηγούνται πλέον του βασικού τους αντιπάλου, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των οποίων ηγείται ο Μάρτιν Σουλτς, κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες, καθώς απομένουν τέσσερις μήνες πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των συντηρητικών της Μέρκελ, ενώ το 27% προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς.

Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του SPD που καταγράφεται σε δημοσκόπηση αφότου ο Σουλτς ονομάστηκε υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την κυριακάτικη Μπιλτ.

Στα τέλη Απριλίου η διαφορά βρισκόταν στο 8%, με το 37% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ των CDU/CSU και το 29% υπέρ του SPD.

Το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) διατηρεί το 10% των προτιμήσεων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 8%, ίσο ποσοστό με το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Η δημοσκόπηση αυτή διεξήχθη από την 4η ως τη 10η Μαΐου σε δείγμα 1.900 ψηφοφόρων.

Οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στη Γερμανία την 24η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα