Πολωνία:Kαταυλισμοί για 7.000 αιτούντες άσυλο

synora

Καταυλισμούς για τους Σύρους και Αφρικανούς πρόσφυγες κοντά στα σύνορά της με το Καλίνινγραντ, τον ρωσικό θύλακα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκοπεύει να δημιουργήσει η Πολωνία. Η ρωσική συνοριοφυλακή αναφέρει πως είναι ενήμερη για το σχέδιο μετεγκατάστασης.

Η πολωνική οργάνωση για πρόσφυγες και μετανάστες ανέφερε σε δήλωσή της «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι κρατικοί οργανισμοί θα συλλέξουν καταλόγους χώρων οι οποίοι θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Έχει επιβεβαιωθεί ανεπίσημα ότι αρκετές πόλεις στις περιοχές της Βάρμια και Μασουρία συμμετέχουν».

Η ρωσική συνοριοφυλακή ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι ήταν ενήμερη για το πολωνικό σχέδιο μετεγκατάστασης αλλά πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ του ρωσικού θύλακα της Βαλτικής και της περιφέρειας Βάρμιας-Μασουρίας δεν έχουν εντατικοποιηθεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Ε.Ε., περίπου 7.000 αιτούντες άσυλο θα μετεγκατασταθούν στην Πολωνία στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ένωσης να μετεγκαταστήσει περίπου 120.000 μετανάστες από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εισροές, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα