Πιθανά ισοδύναμα για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

ypoik_19_0

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μega που επικαλείται κυβερνητικές πηγές,φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε 11 ισοδύναμα μέτρα συνολικής απόδοσης 300 εκατ με σκοπό να αποτρέψει την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, για την οποία πιέζουν οι δανειστές.

Συγκεκριμένα,αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι αυτά τα 11 ισοδύναμα, τα μέτρα αυτά δεν θα θίγουν τα οικογενειακά εισοδήματα.Αναφορικά μετα «κόκκινα» δάνεια, το δεύτερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση επιμένει ότι θα αναζητήσει πολιτική λύση, ενώ αισιόδοξος ότι τελικά θα κάμψει τις αντιρρήσεις των εταίρων εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο -για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε τα 46 από τα 48 προαπαιτούμενα παρά τις προφανείς δυσκολίες και γνωρίζοντας την επιβάρυνση των πολιτών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση για τα κόκκινα δάνεια στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα με πολιτικό τρόπο για να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής», φέρεται να ξεκαθάρισε μιλώντας σε συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επιχειρήσει να περιγράψει με ενάργεια όλες τις πτυχές του «καυτού» φακέλου στον Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα