Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις δέχονται όσες αγορές στην Ασία είναι σήμερα ανοιχτές καθώς λόγω αργίας αρκετές από αυτές παρέμειναν κλειστές.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,71%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 υποχωρεί κατά 0,12%. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 χάνει 0,47%. Oι αγορές σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα είναι κλειστές σήμερα Δευτέρα λόγω αργίας.

Το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού είναι στραμμένο στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας καθώς σήμερα θα αρχίσουν να ισχύουν οι δασμοί και από τις δύο πλευρές. Η Ουάσιγνκτον έχει ανακοινώσει την επιβολή δασμών 10% σε κινεζικά εισαγόμενα προιόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων γεγονός που ώθησε το Πεκίνο στην επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Πεκίνο προχωρεί επίσης στην έκδοση μίας λευκής βίβλου, σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στις διμερείς εμπορικές σχέσεις της Κίνας και των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η λευκή αυτή βίβλος περιγράφει τα “γεγονότα και την θέση της Κίνας” για τις τριβές που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο, να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα