Παραιτήθηκε ο Λ.Παπαγιαννάκης από το ΚΙΝΑΛ για την Συμφωνία των Πρεσπών

Επιστολή παραίτησης από το Κίνημα Αλλαγής απέστειλε τη Δευτέρα 14/1 ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ., Λευτέρης Παπαγιαννάκης. Αφορμή στάθηκε η στάση του κόμματος απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών με τον οποία ο ίδιος διαφωνεί…

Ο γιος του ιστορικού στελέχους της αριστεράς, Μιχάλη Παπαγιαννάκη, στη δήλωση παραίτησής του που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε: «Σήμερα έστειλα επιστολή παραίτησης από το Κίνημα Αλλαγής στην Πρόεδρο κυρία Φώφη Γεννηματά. Η επί της αρχής διαφωνία μου με την στάση του κινήματος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και οι πρόσφατες τοποθετήσεις στελεχών αλλά και της ίδια της Προέδρου για τους υποστηρικτές της συμφωνίας είναι δύο από τους λόγους.

Οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες δεν αρμόζουν σε μια παράταξη που θέλει να λέγεται προοδευτική και προφανώς δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του χώρου μέσω συναινέσεων.

Η αλλαγή παραδείγματος απαιτεί τόλμη και ανοιχτούς ορίζοντες και όχι αποκλεισμούς, αφορισμούς και περιορισμό στα γνωστά και οικεία».

Την ίδια πάντως ώρα που γινόταν γνωστή η παραίτηση του κ. Παπαγιαννάκη στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν στο dikaiologitika.gr «Οι Πρέσπες ήταν η αφορμή που έψαχνε. Η στάση του κόμματος απέναντι στη Συμφωνία είναι η ίδια εξ αρχής. Δεν άλλαξε τώρα. Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν δόθηκε η στήριξη για τη Δημαρχεία της Αθήνας στον Παύλο Γερουλάνο και όχι στον ίδιο, όπως είχε ζητήσει η ΔΗΜ.ΑΡ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα