Παρέμβαση του Ν. Βούτση μετά το παραλήρημα μίσους του νεοναζί Λαγού (Βίντεο)

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή μεταξύ βουλευτών από όλα τα κόμματα και χρυσαυγιτών.

Ολα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της Ολομέλειας, ήταν ο νεοναζί βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Με μια εμπρηστική φρασεολογία, άρχισε να επικαλείται την επιστολή των παμμακεδονικών ενώσεων προς τους βουλευτές η οποία απειλούσε με ισόβια σε όσους υπογράψουν για σύνθετη ονομασία στο σκοπιανό, όταν από τα έδρανα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν… άρχισε να παραληρεί: «Σταμάτα ρε, προδότη! Προδότες, πουλημένοι!» ούρλιαζε εκτός εαυτού ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Εκείνη την ώρα σηκώθηκε ο Νίκος Ξυδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε νόημα να κατέβει από το βήμα. «Φύγε από δω ρε!» του φώναξε ο Γ. Λαγός. Ο Ν. Ξυδάκης δεν πτοήθηκε και πήγε μπροστά του διαμαρτυρόμενος έντονα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν. Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, φώναξε την φρουρά της Βουλής να παρέμβει και μόνο χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. «Αποκλείεται να συνεχίσει την διαδικασία το προεδρείο με τέτοια εξυβριστική συμπεριφορά. Εάν συνεχιστεί θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, Καλύτερη απάντηση από την δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει» είπε ο Σπ. Λυκούδης.

Μετά το παραλήρημα μίσους του νεοναζί βουλευτή, ο πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτση παρενέβη, αναφέροντας πως δεν πρέπει να ρισκάρουμε να σπάσει ξανά το αυγό του φιδιού και να επαναληφθούν οι εγκληματικές ενέργειες των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η στρατηγική της έντασης από την πλευρά της Χρυσής Αυγής πρέπει να καταγγελθεί. ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της χρυσής Αυγής στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ταυτόχρονα, αποκάλυψε και επεισόδιο που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα με σύζυγο επίλεκτου στελέχους της Χρυσής Αυγής.

«Έγινε ένα επεισόδιο από σύζυγο επίλεκτου στελέχους της χρυσής Αυγής όπου παίρνοντας τα παιδάκια της από το βρεφονηπιακό σταθμό εξύβρισε κατά το χειρότερο τρόπο τον βουλευτή Ζεϊμπέκ με απίστευτες ύβρεις», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Παρενέβη ο φρούραρχος ζήτησε συγγνώμη η κυρία, δεν ειδοποιήσαμε καν τον σύζυγό της που είναι επίλεκτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Πήρε η ίδια την ευθύνη επάνω της ο ίδιος ο βουλευτής ήταν παρών και είπε ότι αποδέχεται την συγγνώμη. Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε προστατευμένοι πολλαπλά και όχι μόνο από την ασυλία ,τι θα συμβεί έξω από δω εάν φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει λέμε και μια κουβέντα παραπάνω».

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα