Παπαδημούλης: Ο κάθε Υπουργός “στο αμπέλι του”

Δημήτρης Παπαδημούλης: “Ο κάθε Υπουργός οφείλει να ασχολείται με το χαρτοφυλάκιό του και να μην παριστάνει ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον Τσακαλώτο, ούτε τον Χουλιαράκη”.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97.8 αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Μετά τη συμφωνία που όσο πιο γρήγορα κλείσει τόσο το καλύτερο, νομίζω ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι η βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας σε κρίσιμα μέτωπα, όπως είναι η καθημερινότητα του πολίτη, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και οι δημόσιες υπηρεσίες που πληρώνει ο πολίτης, Παιδεία, Υγεία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε με νόημα: «Έχω εμπιστοσύνη στο οικονομικό μας επιτελείο και στον πρωθυπουργό. Όλη η κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Ο κάθε υπουργός να ασχολείται, πριν από όλα, με το χαρτοφυλάκιό του και να μην παριστάνει ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον Τσακαλώτο, ούτε τον Χουλιαράκη».

Στο ερώτημα ποιους εννοεί, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Το λέω πρώτα από όλα για τον εαυτό μου. Όλοι έχουμε καθήκον να επικουρούμε τον άλλον, αλλά υπάρχει ένας καταμερισμός αρμοδιοτήτων. Ο πρωθυπουργός είναι πρωθυπουργός, οι υπουργοί έχουν συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προσπαθεί να βοηθήσει τη χώρα του, την κυβέρνηση που στηρίζει, χωρίς να υποκαθιστά τους άλλους στη δουλειά του. Είπα το αυτονόητο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα