Παπαδημούλης: «Κανείς από τους δανειστές δεν μιλάει για τέταρτο μνημόνιο»

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ψήφισε ένα «τέταρτο μνημόνιο»απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ τονίζοντας: «Κανείς, ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε ο κ. Σόιμπλε, ούτε ο κ. Γιούνκερ, ούτε το ΔΝΤ, δεν μιλάει για τέταρτο μνημόνιο. Μιλάνε μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια».

Αναφερόμενος στην αυριανή ημέρα επισήμανε: «Το αυριανό Eurogroup πρέπει και μπορεί να δώσει μια συνολική συμφωνία-πλαίσιο, όχι μόνο για το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ μέσα στον Ιούνιο, αλλά και να δώσει τον οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους και ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων, έναν χάρτη που θα επιτρέψει η ανάπτυξη, που όλοι προβλέπουν για τα επόμενα τρία χρόνια, να είναι διατηρήσιμη για 10-15 χρόνια».

Ο κ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια τροχιά θετικών ειδήσεων και σημείωσε: «Θα χρειαστεί δουλειά για να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος, για να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησαν η χρεοκοπία και τα μνημόνια, αλλά το βέβαιο είναι ότι μπαίνουμε πια σε μια τροχιά που θα φέρει θετικές ειδήσεις και το τέλος αυτής της άγριας επιτροπείας το καλοκαίρι του 2018».

«Η συμφωνία αυτή είναι το εξιτήριο από την επιτροπεία και η κυβέρνηση αυτή έχει βάλει ως στόχο το καλοκαίρι του 2018 να τελειώνουμε οριστικά με τα μνημόνια», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα