Παπαδημητρίου: Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ αυξάνεται σταθερά

 Στο επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ το οποίο αυξάνεται σταθερά, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με επιχειρηματίες και funds σε Ουάσιγκτον, Σικάγο και Νέα Υόρκη, εστιάζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου εκφράζει, μάλιστα, την πεποίθηση πως στις ΗΠΑ έχουν καταλάβει πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα και παρατηρεί πως αυτό «που βλέπουμε τώρα είναι κάτι διαφορετικό, επειδή υπάρχει και αυτή η παρότρυνση από τον Λευκό Οίκο και οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχει αναβαθμιστεί η συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο υπουργός αναφέρεται σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρότζεκτ και τομείς ενδιαφέροντος των αμερικανών επενδυτών στη χώρα μας. Συνοδεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και δίνοντας το παρών στις συναντήσεις με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αμερικανούς επιχειρηματίες, εξηγεί πού οφείλεται το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα και απαριθμεί συγκεκριμένες επενδύσεις, όπως το καζίνο στο Ελληνικό και τα Ναυπηγεία Σύρου (Νεώριο), που θα αποδειχτούν επωφελείς για την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει πως, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει στην επίσημη ανακοίνωσή του στον Τύπο ότι η Ελλάδα έχει μπει στη φάση της ανάπτυξης και η Αμερική θα τη στηρίξει, είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον αναβαθμίστηκε. 

Σύντομα, επισημαίνει, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, όταν αυτή η ομάδα αρχίσει να λειτουργεί. Και στις συναντήσεις ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν επενδύσεις αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα