Πανευρωπαϊκή απαγόρευση πτήσεων με Boeing 737 Μax ανακοίνωσε η EASA

Την καθολική απαγόρευση των πτήσεων του αεροσκάφους Boeing 737 Max σε ολόκληρη την Ευρώπη ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας. Σε ανάλογες αποφάσεις είχαν νωρίτερα οδηγηθεί οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας δεκάδων κρατών ανάμεσα στα οποία και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά.
Συγκεκριμένα οι βρετανικές αρχές, απαγορεύοντας τις πτήσεις του συγκεκριμένου αεροσκάφους πάνω από την επικράτεια της χώρας, ανακοίνωσαν:
«Η Πολιτική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί στενά την κατάσταση, καθώς ωστόσο δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα δεδομένων της πτήσης (σσ: πρόκειται για το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά), εκδώσαμε ως προληπτικό μέτρο οδηγία να σταματήσει κάθε πτήση από κάθε εταιρία, είτε αναχωρεί, είτε προσγειώνεται είτε υπερίπταται του βρετανικού εναέριου χώρου».
Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας προσθέτει ότι η συγκεκριμένη οδηγία θα βρίσκεται σε ισχύ «μέχρι νεοτέρας».
Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης και η Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και η αντίστοιχη Ιρλανδική: «Καθώς δεν έχουμε προς το παρόν επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα δεδομένων, εκδώσαμε οδηγίες να μην υπάρξουν απογειώσεις , προσγειώσεις και πτήσεις στον Ιρλανδέζικο εναέριο χώρο».
Επιπλέον το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας του Βελγίου και της Νορβηγίας είχαν διατάξει το κλείσιμο του γερμανικού εναέριου χώρου για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα